Kent u de waarschuwingslampjes van uw wagen?
21/07/2020, 18:07Niet alle waarschuwingslampjes in onze wagen duiden op gevaar. Sommige van deze lampjes zijn enkel ter informatie voor de bestuurder en anderen duiden op mogelijk gevaar. Deze waarschuwings- en indicatielampjes zijn onderverdeeld in 3 categorieën. Laten we deze even overlopen.

Alarm

Deze lampjes duiden op een gevaarlijke situatie (voor u of uw wagen) en zijn bijna steeds rood van kleur. Wanneer dit soort lampje brandt, moet onmiddellijk, of zo snel mogelijk, actie ondernomen worden. Het is daarom aangewezen om onmiddellijk te stoppen en de wagen te controleren. Lukt dit niet zelf? Geen probleem! Neem contact op met een AutoFirst garage en zij helpen u zo snel mogelijk.Waarschuwing

Waarschuwingslampjes hebben een oranje kleur en wijzen op een panne of een defect in uw wagen. Verder rijden is mogelijk, maar moet wel met de nodige voorzichtigheid en oplettendheid gebeuren. Het is bovendien ook sterk aangeraden om uw wagen zo snel mogelijk te laten nakijken.Indicatie 


Indicatielampjes kunnen meerdere kleuren hebben. Deze lampjes wijzen niet op gevaar maar geven de bestuurder handige informatie. Ze geven aan wanneer een bepaalde functie in de wagen is ingeschakeld (bijvoorbeeld de airco, mistlichten, grootlichten, ..). Wanneer deze functie uitgeschakeld wordt, zal u zien dat ook het bijhorend indicatielampje uitdooft.


Zo, nu weet u iets meer over de verschillende soorten lampjes uit het dashboard van uw wagen. Brandt er toch een lampje en weet u niet direct wat doen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een AutoFirst! Wij helpen u graag verder.
Alle AutoFirst garges vindt u hier terug.

Andere artikels

Top